HIINA MASSAAŽ- TUI NA

  Minu õpetajaks oli CUI SHIKAI Hiinast, kellel on väga pikaajaline kogemus TUI NA, kuputeraapia ja gua sha ravi meetotiga.

  TUI NA on eriti efektiivne lihase- ja liigesevalude puhul, mis on tekkinud sporditraumade tagajärjel, kulumisest ja rebenemisest või mingi muul põhjusel. Massaaž on efektiivne ravimeetod paljude spetsiifiliste valude ja haiguste puhul, stimuleerib immuunsüsteemi ja parandab üldist tervislikku seisundit.                                                                                            Nagu teisedki süvamassaaži vormid, nii vabastab ka TUI NA mõnikord tõkestatud emotsionaalse energia ja klient võib end pärast massaaži tunda ülitundlikuna. Sellisel puhul on tavaks teadvustada endale need negatiivsed tunded ja neist sujuvalt vabaneda.

  Nii nagu akupunktuur ja ravimtaimede kasutamine, on ka TUI NA massaaž Traditsioonilise Hiina Meditsiini iidne ravikunst.

  TUI NA tähendus hiina keeles väljendub selle manuaalse ravimeetodi jõulist iseloomu.

  TUI tähendab surumist ja NA pigistamist. TUI NA teostamisel kasutatakse käsi, käsivarsi, sõrmi, küünarnukke ja põlvi. Põhilisteks võteteks on rullimine, pigistamine, sõtkumine, koputlemine, hõõrumine kloppimine, surumine, raputamine, hakkimine, õõtsutamine, patsutamine ning venitused.

  TUI NA on efektiivsem kõigist ravimeetodeist, kuna see ei mõjuta ainult lihaseid ja liigeseid, vaid ka palju sügavamat tasandit- Qi ehk eluenergia voogu kehas. See on looduse jõud. Qi voolab mööda keha kanalites, mida me nimetame meridiaanideks.      

   TUI NA avaldab survet meridiaanidele ja nendel asuvatele punktidele, mõjutades Qi vaba ja ühtlast voolamist läbi kogu keha. Kui Qi voog Teie kehas on tasakaalus, olete lõõgastunud, rahulik ja innukas.

  TUI NA sobib: lihas- luukonna vaevused; seede- ja hingamiselundkonna probleemide puhul; selja-,kaela-,närvi-ja liigesevalud; lihas vaevused, kroonilised valud; unetus-depressioon, stress, rahutus; kõhukinnisus/ lahtisus; peavalud- migreen; menstruatsioonihäired; karpaal kanali sündroom ja paljudele teistele vaevustele.

Ettevaatlik peab olema kellel on: rasked südamehaigused või vähk (naha-ja lümfivähk); osteoporoosi põdevad inimesed; luude kasvajad.

Kombineeritud Hiina seljamassaaž

Massaaži käigus kasutatakse Moksa soojenduslampi,moxat või kuppe, moxaplaastrit, akupunktuuri magneteid.

HACHI  MagnetKupuravi

Hachi magnetkupud on valmistatud haruldaste metallide sulamidest.

Hachi magnetkupud toimivad 12 cm sügavusele ning magnetjõud tungib kehasse, mis on peaaegu võrdne sügavus traditsioonilise nõelraviga.

Magnetkupuravi käigus võib tekkida "sinikad", mis kaovad mõne päevaga (kuni nädal).

Näidustused;nimmevalu, seljavalu, bronhiit, õla-ja kaelavalu,põlveliigesevalu, ishiase valu, kaelajäikus, neerupõletik, eesnäärmepõletik, düsmenorröa ja menstruatsiooni häired, rinnapõletik, diabeet, maohaavand, maolimaskestapõletik, närvivalud jne.

       Vastunäidustused;